HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

U okviru projekta „Multietnička zajednica je moj dom!“ Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj realizovao je trening za učenike od 1-4. decembra 2016.godine.

latest Nike Sneakers | Nike Release Dates

 

Treningu su prisustvovali učenici iz četiri škole koje su uključene u projekat i to: Srednje medicinske škole iz Doboja, Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada,Mješovite srednje škole Doboj Istok, i Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ iz Goražda.

 Teme na kojima su  učenici radili su poštovanje prava manjina, interkulturalni koncepti i vrijednosti (naučene lekcije), stereotipi i predrasude te aktivizam mladih. Također, učenici su na treningu napravili konkretan plan istraživanja koje će realizovati u svojim lokalnim zajednicama. Ovih 24 učenika će uključiti još 60 učenika iz svojih škola koji će zajedno raditi na istraživanju historije svoje lokalne zajednice. Rezultate svojih istraživanja predstaviće na javnim debatama koje će biti realizovane u njihovim lokalnim zajednicama.

Više informacija možete naći na fb stranici projekta: https://www.facebook.com/Multietni%C4%8Dka-zajednica-je-moj-dom-316053198793781/.

GALERIJA
1/2

AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co