HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

Helsinški odbor za ljudska prava u Republici Srpskoj jedan je od partnera Centra za omladinski razvoj PRONI iz Brčkog na projektu „Mladi eko lideri“. Nime, Centar PRONI u saradnji sa Centrom za održivi razvoj (CSD), Centrom za energetsku efikasnost (CEEF), Omladinskom informativnom agencijom (OIA), te nosiocem projekta YouthBuild International iz Bostona, započeo je implementaciju USAID-ovog projekta „Mladi eko lideri“. 

Projekat obuhvata 28 opština na području sjeveroistočne BiH iz okoline Srebrenice, Tuzle, Brčkog i Bijeljine. Cilj projekta je da angažuje 720 mladih ljudi, starosne dobi od 16 do 30 godina, koji će tokom 18 mjeseci, u grupama od po 30 članova, proći obuke iz oblasti liderstva, tehničkih vještina iz domena ekologije, zaštite okoline, energetske efikasnosti, kao i praktični rad na terenu. Nakon stručne obuke, timovi i pojedinci će se fokusirati na zaštitu okoline i upravljanje njenim resursima, očuvanje voda i obnovljivih izvora energije, te izgradnju solarnih lampi namijenjenih za 800 domova iz ruralnih područja, koja nemaju uredno ili stalno snabdijevanje električnom energijom.

Od 720 mladih ljudi, 80 njih će proći i specijalizovane obuke za razvoj poslovnih ideja iz navedenih oblasti, nakon čega će se za deset najboljih ideja dodijeliti novčana sredstva.

Projekat „Mladi eko lideri“ biće usmjeren i na ravnopravnost polova, ruralni razvoj, rješavanje konflikata, te sticanje zajedničkog iskustva u radu za opšte dobro, kroz multietničke timove.

Buy Kicks | adidas
AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co