HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

Helsinški odbor za ljudska prava u RS u suradnju sa USAID-ovim projektom PRO-Budućnost organizira Mirovni kamp za mlade “Mirovnjaci za budućnost 2019”. Kamp će se organizirati u periodu od 19. do 25. avgusta/kolovoza 2019. godine, u Bijelim vodama kod Goražda.

Adidas shoes | Buy Branded Footwear & Shoes Online In India

 

PRO-Budućnost je projekat Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Forumom građana Tuzle, Centrom za razvoj mladih KULT, Nansen dijalog centrom Mostar, Caritasom BiH i Helsinškim parlamentom građana Banja Luka.

O mirovnom kampu za mlade

Mirovni kamp za mlade je sedmodnevni program neformalnog obrazovanja o komunikaciji, važnim značajkama izgradnje mira, transformaciji konflikta i suočavanja sa prošlošću. Prvi dio kampa za mlade će biti usmjeren na sticanje znanja o komunikaciji, procesima u oblasti izgradnje mira, dok drugi dio ima za cilj potaknuti mlade lidere na aktivno sudjelovanje u procesima izgradnje održivog mira u Bosni i Hercegovini.

Voditelji radionica na kampu će biti univerzitetski profesori/ice, praktičari/ke, mirovni aktivisti/mirovne aktivistkinje, te predstavnici vjerskih zajednica.

Kome je namijenjen mirovni kamp za mlade?

Na konkurs se mogu prijaviti mladi u dobi 18 - 25 godina, koji dolaze iz PRO-Budućnost lokalnih zajednica (Prilog 2.), a koji žele učiti o konceptu izgradnje mira, promovisati mir i raditi na transformaciji sukoba kroz aktivnosti i projekte koji uključuju angažman mladih.

Kako i do kada aplicirati?

Zainteresovane molimo da na e-mail adresu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ili This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  pošalju ispunjen prijavni obrazac (Prilog 1.) i kratko motivaciono pismo, ne duže od jedne stranice. U motivacionom pismu potrebno je da obrazložite zbog čega želite da učestvujete u mirovnom kampu za mlade, te na koji način usvojena znanja i vještine planirate koristiti u svojoj lokalnoj zajednici i/ili organizaciji u kojoj ste aktivni. Mladi koji su prethodno učestvovali u inicijativama i/ili projektima koji su doprinosili izgradnji mira - ne nužno samo u projektu PRO-Budućnost - će imati prednost prilikom apliciranja. Poziv je otvoren do 12. avgusta/kolovoza 2019 do 16.00 sati.

Rokovi i troškovi

Nepotpune prijave (bez dostavljenog prijavnog obrasca i motivacionog pisma) neće biti razmatrane. Odabranim učesnicima i učesnicama ćemo najkasnije do 15. avgusta/kolovoza 2019. godine poslati detaljan program rada i potrebne logističke informacije. Sve troškove za učešće u mirovnom kampu za mlade (radni materijali, smještaj, ishrana, putni troškovi) snose organizatori.

Sretno!

PRO-Budućnost tim i tim Helsinškog odbora za ljudska prava u RS

Prilog 1 - Prijavni obrazac MK 2019

AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co