HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

U saradnji s Helsinškim odborom za ljudska prava Republike Srpske, Američki kutak Doboj organizovao prezentaciju radova učenika Medicinske škole Doboj i Mješovite srednje škole Doboj-Istok.

Running sports | Patike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers , Gov

 

Radovi su nastali kao plod aktivnosti učenika u okviru projekta "Multietnička zajednica je moj dom", a koji je realizovao Helsinški odbor za ljudska prava u RS uz podršku ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Učenici iz Doboja i Doboj Istoka su radili istraživanja na temu "Život Petra Ajvazovića-misionar mira i suživota", odnosno "Most mira i prijateljstva".

Današnjoj prezentaciji su prisustvovali predstavnici lokalne zajednice-potpredsjednik Skupštine Grada Miloš Bukejlović, te Helsinškog odbora, Medicinske škole Doboj, MSŠ Doboj Istok, Medžlisa Islamske zajednice Doboj i Katoličke crkve Doboj i srednjoškolci iz Doboja....

FORMALNO I NEFORMALNO OBRAZOVANJE

Mi unapređujemo saradnju između civilnog društva i obrazovnih institucija sa ciljem poboljšanja kvaliteta obrazovanja iz oblasti ljudskih prava i aktivnog građanstva, kroz razmjenu iskustva, metodike i metodologije rada, te obrazovnih sadržaja.

SOCIO-EKONOMSKA PRAVA I REFORMA PRAVOSUĐA

Mi unapređujemo saradnju sa relevantnim akterima u Bosni i Hercegovini kroz sprovođenje zajedničkih aktivnosti koje su usmjerene ka unapređenju poštivanja socio-ekonomskih prava građana/ki., reformi pravosuđa i vladavini prava.

IZGRADNJA MIRA I CIVILNOG DRUŠTVA

Mi iniciramo izgradnju mira i suočavanje sa prošlošću u Bosni i Hercegovini, koji su zasnovani na potrebama građana/ki i usklađeni sa međunarodnim standardima i obavezama BiH, a koji doprinose izgradnji trajnog mira u BiH i regionu.

AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

VIDEO SADRŽAJ

U ovoj sekciji možete pogledati video sadržaj sa našeg Youtube kanala.

PUBLIKACIJE

Pružamo mogućnost uvida u sve naše publikacije u elektronskom obliku.

 

Za sve informacije, pitanja i sugestije, stojimo Vam na raspolaganju.
Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co