HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

U okviru projekta "Obrazovanje za mir" održan je follow-up trening za nastavnike/ce u periodu od 05. do 07. marta 2018. godine.

Mjesto održavanja treninga je bio motel "Semberski salaš" u Bijeljni. Ova aktivnost je uključivala 24 nastavnika/ca srednjih i osnovnih škola sa teritorije Centralne Bosne i Posavine. Trening koji je trajao 3 dana je bio fokusiran na unapređenje  znanja i vještina kod nastavnog osoblja kako bi adekvatno pripremili koncept predavanja i metodologije pristupa učenicima prilikom izučavanja ovako osjetljive materije.

Tokom treninga su obrađene oblasti izgradnje mira, pomirenja i suočavanja sa prošlošću kao i pedagoških pristupa, vježbi i primjera učenja u školi. Predavači na ovom treningu bili su Zorica Raguž Osmanagić, prosvjetna inspektorica i Senad Osmanović, šef odjeljenja za obrazovanje Brčko Distrikta.

Authentic Nike Sneakers | Air Jordan Sneakers
AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co