HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

U sklopu projekta "Obrazovanje za mir" održan je i trodnevni trening za nastavnike i profesore osnovnih i srednjih škola sa područja Bosne i Hercegovine.

Obuka o korištenju savremenih metoda u podučavanju mladih o osjetljivim temama, obrazovnom paketu za podučavanje mladih o ljudskim pravima, interkulturalnom dijalogu i suočavanju sa prošlošću u formalnom i neformalnom obrazovanju, okupila je na jednom mjestu 30 nastavnika i profesora sa ovog područja, kako bi, kroz zajedničku interakciju i razmjenu iskustava, došli do zaključaka koji se mogu na dugoročnijem planu pretvoriti u održive inicijative u pravcu osnaživanja mladih da promišljaju i djeluju otvoreno i kritički.

GALERIJA
1/6
Giftofvision - Sneakers search engine | Adidas Yeezy Boost 350 V2 - Core Black Red — Ietp
AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co