HELSINŠKI ODBOR
Z A  LJ U D S K A  P R A V A

Nevladina organizacija posvećena promociji,
zaštiti i monitoringu stanja ljudskih prava u Bosni i Hercegovini i regionu.

×

U okviru projekta “Mreža podrške Sudu BiH", Helsinški odbor za ljudska prava u RS organizovao je debatu na Pravnom fakultetu Univerziteta u Tuzli 29.septembra 2015.godine.

latest Nike release | Giftofvision , Sneakers search engine

Debatu je otvorio dekan Pravnog fakulteta prof.dr. Izudin Hasanović. Na debati je bilo prisutno oko 120 studenata pravnog fakulteta, koji su sa pozornošču i interesovanjem slušali izlaganja Borisa Grubešića predstavnika Tužilaštva BiH, Muhameda Čučka predstavnika Suda BiH i Jasmine Pjanić-Njuhović predstavnice Odsjeka krivične odbrane BiH.

Studenti su od predstavnika pravosudnih institucija BiH dobili informacije o radu i rezultatima rada Tužilaštva BiH i Suda BiH, te su upoznati na koji način mogu komunicirati sa pravosudnim institucijama.

Ovaj skup bio je prilika da predstavnici studentske populacije postave pitanja ili iznesu svoja zapažanja u vezi s radom pravosudnih institucija na nivou BiH. Realizaciju projekta podržava Ambasada SAD u BiH.

 

 

GALERIJA
1/6

AKTUELNOSTI

PROJEKTI

U ovoj sekciji možete pronaći sve naše projekte koji su realizovani u prethodnom periodu, kao i one koji su trenutno u fazi realizacije.

  1. AKTUELNI
  2. ZAVRŠENI

PERO POŠTOVANJA

Zbirka tekstova sa Konkursa za najbolju medijsku priču ili/reportažu koja promoviše prava i kulturu LGBTI osoba u BiH.

Konkurs je bio raspisan u okviru projekta "(Ne)vidljive manjine - Nulta tolerancija prema diskriminaciji LGBT osoba", koji je podržan od strane Programa podrške marginalizovanim grupama (PPMG) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Helsinški odbor za ljudska prava © 2017
Powered by limun.co